Trainings Manieren

Loswerken;
*Loswerkcircel/ Afgesloten ruimte
*Leadrope
Het paard loopt zonder lijn in een afgesloten ruimte. De communicatie is via onze lichaamstaal. Op deze manier worden we bewust van ons lichaam, wat vragen we nou eigenlijk van het paard? Met loswerken kan je op een effectieve manier snel de paardentaal leren. Wat dan weer te gebruiken is tijdens de contacten met je paard op elk moment.
Op het moment dat je het loswerken beheerst kan je hier ook heel veel paarden mee helpen die moeite hebben om ons, de mens te accepteren als leider.

 

Werken aan de Hand;
*Kaptoom/ Hoofdstel
*Leadrope/ Teugels
*Zweep/ Aanwijsstok
Je loopt naast je paard vooruit en soms achteruit. We beginnen met oefeningen als buiging in stilstand, weg stappen, halthouden, achterwaarts. Hiermee leren we het paard wijken voor druk. Als het paard en de ruiter de hulpen begrijpen komt het voorwaarts neerwaarts.
Voor goed voorwerk voor het rijden kunnen we werken aan de hand met een hoofdstel en teugels. Op deze manier vragen we precies hetzelfde op de grond als in het zadel, waardoor het leren van nieuwe oefeningen makkelijker zullen verlopen. De oefeningen tot en met de hoge school dressuur kunnen geleerd worden vanaf de grond.

 

Longeren;
* Hoofdstel/ Kaptoom/ Touwhalster/ Halsring
*Longeerlijn
*Aanwijsstok/ zweep/ stick
Een manier van trainen die op heel veel verschillende manieren kan worden uitgevoerd. De keuze van het materiaal zal invloed uitoefenen op de trainingssessie.
Tijdens het longeren aan de enkele lijn met kaptoom kan je gymnastiseren, met een touwhalster of halsring kan je goed werken aan de communicatie.
Uiteindelijk is het ook zeker mogelijk om te gymnastiseren met een halsring.

Voor het longeren met dubbele lange lijnen gebruik ik mijn hoofdstel maar een kaptoom kan ook. Werken aan de dubbele lange lijnen is een mooie stap voor het rijden. En ik vind het een groot voordeel dat ik mijn paarden zo onbelast (zonder ruitergewicht) kan trainen maar wel alles mee kan pakken wat ik anders onder het zadel zou doen. Doordat het paard de lijnen achter zijn billen zal voelen worden ze bewuster van hun achterhand. Wat dus heel fijn is bij een paard die nog wel eens zijn achterhand vergeet, en dat zijn er heel veel.
Tijdens het werken met de dubbele lange lijnen kan je op verschillende posities gaan staan, hierdoor is er een heel breed scala aan oefeningen.

 

Vrijheid;
* Helemaal niks 😀
Een paard dat constant bij je wilt zijn en de oefeningen uitvoert omdat hij/zij het leuk vind en respect heeft voor zijn of haar leider. Dit is de test om te kijken hoeveel je in verbinding bent met je paard.

 

Rijden;
* Hoofdstel/ Kaptoom/ Touwhalster/ Halsring
* Zadel / Barebackpad
Ik rij mijn paarden met een bitloos hoofdstel, ik streef ernaar zo min mogelijk hulpmiddelen te gebruiken. Mocht je als ruiter een bit nodig hebben, heb ik daar geen problemen mee mits deze op de juiste manier gebruikt word.
Rijden gebeurd vanuit de ontspanning, door meer bewustzijn van de ruiter zal het paard het ook allemaal sneller gaan begrijpen. Wat geef ik eigenlijk aan met mijn lijf? Is dit hetzelfde als wat ik ook wil zien van mijn paard.

 

 

 

 

Reacties zijn afgesloten.

test