Het Onbegrepen Paard

Heb je je paard net met veel moeite uit de wei kunnen halen vanwege het verse gras, draait hij zich halverwege het pad om en rent terug naar de kudde.

Aan de longé loopt hij linksom of rechtsom zo goed, maar op de andere hand is het zo’n beetje onmogelijk.

Denk je vriendelijk te zijn door je paard te voeren, vliegt hij in je nek en ben je blij heel weg te komen.

De hoefsmid, dierenarts of een andere discipline laten komen levert een hoop stress op want hoe gedraagt mijn paard zich.

En zo kan ik blijven schrijven. Ik denk dat iedereen wel zo’n paard kent of misschien heb jij er wel een staan die niemand begrijpt. Het kan gaan om een klein probleem tot een los geslagen paard die door de mens gecreëerd is. Een klein probleem kan in de jaren, of eerder, uitgroeien tot een groot probleem. Kleine communicatie problemen dienen dus op tijd opgelost te worden, dit scheelt een hoop leed bij paard en mens.

Ik heb het al eerder benoemd, de oorzaak ligt altijd bij ons. Het is belangrijk om eerst uit te zoeken of het probleem niet ontstaat door een lichamelijk probleem. Het mooie aan horsemanship training is dat het uit zoveel onderdelen bestaat dat er vaak nog andere opties zijn.

Om het communicatie probleem tussen jou en je paard zo snel mogelijk te verhelpen, kom ik graag langs voor een consult.
Tijdens het consult bespreken wij * Waar loop jij als trainer tegenaan? * Hoe ga jij er als trainer mee om? * Zijn er meer mensen die problemen ondervinden, bijv. de staleigenaar? * Een stukje theorie.
En dan natuurlijk aan de slag.

Ga er niet vanuit dat het probleem binnen 1 dag is opgelost. Neem je tijd!

Elk paard is uniek.

PicMonkey Collage

Reacties zijn afgesloten.

test