Bitloos Service

Ik wil overstappen van bit naar bitloos maar hoe begin ik daarmee? Welk hoofdstel is voor mij geschikt?
En welk hoofdstel voor mijn paard? Ik wil graag de overstap maken maar ik ervaar nog een hoop angst. Wat is de impact van het type hoofdstel?
Wat is het verschil tussen het rijden met bit en zonder bit?

En zo zie ik regelmatig een hoop vragen voorbij komen over het bitloos rijden. Ik promoot graag het bitloos rijden en door al die vragen is het plan ontstaan om een Bitloos Service te starten.


Onder de Bitloos Service valt het volgende;
* Op de pagina informatie over het Bitloosrijden, om up to date te blijven, check mijn facebookpagina.
* Een mail consult.
* Een pas service aan huis.
– Ik neem verschillende hoofdstellen mee,
– Beantwoord ik jou vragen,
– Eventueel tips tijdens het rijden.
– De kosten zijn 75€ incl reiskosten, bij het aanschaffen van een hoofdstel 20€ korting.


Ik werk met de hoofdstellen van de PMC bitlooslijn.
De hoofdstellen hebben een brede en zacht gepadded neusriem, kopstuk en kinriem. Bij het ontwerpen van de hoofdstellen is er rekening gehouden met de anatomie van het paarden hoofd.
Je bent er dus van verzekerd dat je op een vriendelijke, zachte en subtiele manier zult gaan rijden met je paard.

De hoofdstellen zitten in de prijsklasse van €72,90 tot €129,90
De losse neusriemen zitten op      €54,90
De Briglia rijteugel is een smalle lederen teugel.       Prijs: € 36,00.
Voor het lange teugelwerk is er de Briglia Lungo. Deze teugel is 6 meter lang en circa 1,5 cm breed. Verkrijgbaar in zwart en bruin leder.     Prijs: € 59,90.Petra Mensink van de PCM bitloos lijn, heeft een E book uitgebracht ‘Zorgeloos Bitloos’

Hierin rekent zij af met de meest hardnekkige misverstanden die in paardenwereld rond gaan over het bit en bitloosrijden. Het boek staat vol informatie, uitleg en handvaten. Waar zit nou werkelijk de rem en het stuur? Wat zijn zachte en subtiele hulpen? De nadruk ligt op een goede en eerlijke communicatie tijdens de samenwerking met je paard.

 

zorgeloos bitloos e-book boek

Klik hier om het boek te bestellen; Zorgeloos Bitloos

Over de auteur

Petra Mensink, auteur van het boek ‘Zorgeloos bitloos’, is na haar overstap naar bitloos (medio 2004/2005) een weg ingeslagen van research, voorlichting en promotie op het gebied van bitloos paardrijden. Sindsdien is ze aanspreekpunt en adviseur voor ruiters die interesse hebben in bitloos en helpt ze vele combinaties op weg bij het bitloos rijden. Per Mi Cavallo zorgeloos bitloos boek
“Omdat het bitloos rijden zoveel lichter en meer verbonden aanvoelde, ben ik me in de hele materie gaan verdiepen. Ik wilde er alles over weten, om te kunnen begrijpen waarom een paard dermate meer ontspannen en toegankelijk is zonder bit. En hier wilde ik over schrijven, om het met de wereld te delen en een betere wereld te creëren voor het rijpaard. Dat werd mijn missie. Ik hoop dat dit boek daar een bijdrage aan levert.”

Recensies

Ik wil je mijn complimenten geven over het boek. Prettig leesbaar, heldere uitleg met goede en mooie aandachtspunten. De hoop die je beschrijft in de allerlaatste alinea is wat mij betreft bereikt, hopelijk bij anderen ook! Ik reed al wel bitloos, maar naar mijn idee nog niet vriendelijk genoeg. Het boek (en de cursus) hebben mij zeker inzicht gegeven en gemotiveerd om daar naartoe te werken.
Ik vind het boek een absolute aanrader en een must have voor iedere mens met paarden. Als je bitloos wilt gaan rijden. Of als je al bitloos rijdt, maar dit wilt verfijnen. Maar zeker ook, of misschien wel juist dan, als je van mening bent dat jouw paard niet bitloos gereden kan worden. Het geeft goede en mooie inzichten en handreikingen om de omgang en de samenwerking met je paard te verbeteren.

Monique Buursma

 

Direct in je bewoording en met zoveel liefde en respect voor de paarden. Een betere wereld voor het rijpaard, ik hoop dat jouw prachtige werk en missie zijn vruchten af gaat werpen. Het boek is helder geschreven en zeer prettig leesbaar. Af en toe een ‘oeps’, dan weer een lach, en dan weer even stil omdat je het zo treffend schrijft. Mooi gedaan.
Anoek Dinkelberg

 

Petra ken ik vanuit de NVBP als een zeer gedreven persoon. Dat bitloos wedstrijden tegenwoordig toegestaan zijn in de dressuursport is zeker dankzij Petra. Haar lobbywerk is de aanleiding geweest dat wij als bitloze vereniging serieus werden genomen. Hier was een lange adem voor nodig en dat heeft zij. Ze weet waar ze het over heeft, en ook in dit boek zal ze open, duidelijk en recht door zee haar kennis delen. Een paardenliefhebber met een missie.
Heidi Wenteler

 

De afgelopen 10 jaar heeft Petra fantastische artikelen en blogs geschreven van hoog niveau. Ze verdiept zich in wetenschappelijk vakliteratuur en weet dit op een heldere en duidelijk wijze te vertalen voor de paardenliefhebber. Ik verwacht niet anders dan dat ook dit boek een must read zal zijn dat veel inzichten geeft.
Jantine Leeflang

Reacties zijn afgesloten.

test